Edit Info Other
Create account
Login

KomIgang

Kom i gang

Beskriver hvordan en kommer igang med Skolelinux

Nysgjerrig på Skolelinux?

Hvis du er nysgjerrig på Skolelinux, men ikke ønsker eller har anledning til å installere, kan du prøve SkoleKnoppix. SkoleKnoppix er en CD med et komplett Linuxsystem installert. Det vil si at du kan kjøre Linux rett fra CD-en, uten å måtte installere noe som helst på datamaskinen din.

SkoleKnoppix kan lastes ned herfra.

Hvis du ikke har en rask Internett-forbindelse kan du få CD-en tilsendt i posten for 20,-.

Kjøpe ferdig eller gjøre selv?

Erfaringsmessig tar det veldig lang tid med "skrutrekkeren" når en skal klargjøre og teste gamle datamaskiner. Om dere har ressurser til det så anbefaler vi at dere kjøper brukte datamaskiner som er ferdigtestede, de koster ofte ikke så mye. En sparer ofte mye tid og trøbbel på det.

En del leverandører er i stand til å levere komplette Skolelinux løsninger for hele nettverket, ferdig installert og satt opp.

Kjøpe ferdig

Her en liste leverandører som leverer maskinvare med Skolelinux, og tilbyr andre Skolelinux relaterte tjenester.

Gjøre selv

Det er utarbeidet mye bra dokuemntasjon på installering og oppsett av Skolelinux.

Vi vil anbefale anbefale "Driftsbok — hvordan sette opp og drifte et Skolelinux-nettverk". Her finner en svar på det aller meste.

Siste versjonen av Skolelinux kan lastes ned herfra.

Råd ved valg av maskinvare

Vi har laget en dokument med råd og veiledning når det gjelder valg av maskinvare.

Det er viktig at en dimensjonerer maskinvaren korrekt, slik at ytelsen blir best mulig. Vi anbefaler at en invester deler gevinsten med fri og gratis programvare i maskinvare, det lønner seg ofte.

Opplæring og drifting

Under Dokumentasjon vil en finne en del dokumenter som onhandler drifting av et Skolelinux-nettverk, samt informasjon som kan brukes til opplæring av brukerene.

Det er i tillegg en del av våre leverandører som tilbyr kurs i Skolelinux både for brukere og administratorer. Mange av disse tilbyr også fjerndrifting og andre driftsavtaler. Se her for en liste over våre leverandører.

Hjelpekanaler og miljø

Skolelinux har en del frivillige hjelpekanaler, og en del firmaer gir proffesjonell hjelp for de som må trenge det. Ta en titt under Hjelp for en oversikt.

Det anbefales at en melder seg på e-postlistene til Skolelinux for å kunne delta i miljøet, og holder seg oppdatert på det som skjer.

KomIgang (last edited 2009-10-12 09:57:15 by localhost)