Edit Info Other
Create account
Login

Bidra

Bidra

Skolelinux er helt avhengig av hjelp fra frivillige utviklere, akkurat som de fleste frie programvare-prosjekter, Til nå har nærmere 300 utviklere bidratt på dugnadsbasis. Tilsammen er det snakk om mange årsverk i prosjektet.

Å bidra til et prosjekt som Skolelinux er ikke bare meningsfullt, fordi man lager programvare som brukes av hundretusener, og sparer millioner av skattekroner. Det er spennende, utfordrende og lærerikt også.

Det viktige er at alle kan bidra, og at Skolelinux er utviklet av folk for folk flest. Folk bidrar når de har tid, og etter evne. I prosjekter av denne størrelsen er det mange varierte oppgaver som må gjøres. Man trenger ikke være dataekspert for å bidra. Du kommer langt ved å være nysgjerrig. Bare det å svare på spørsmål på e-postlister eller å sende feilrapporter gjør deg til en del av miljøet.

Foruten utviklingen av selve programvaren er det svært viktig å få testet og dokumentert programmene. F.eks. kan du gi tilbakemelding på brukergrensesnittet eller programmene som følger med. Kvaliteten til programvaren avhenger av dine tilbakemeldinger. Et program kan levere svært god funksjonalitet og være veltestet. Men mangler dokumentasjon får få glede av det. Bli med og gjør Skolelinux bedre!

Samlinger

Samlinger

Mye arbeid med Skolelinux skjer og har skjedd i samlinger. En liste over nylig avholdte og snart forestående samlinger finner du her: http://www.friprogramvareiskolen.no/Gathering/

Utvikling

Utvikling

Liker du å programmere, og ønsker å hjelpe til med å videreutvikle Skolelinux?
Les mer

Oversetting

locale.png

Skolelinux er et internasjonalt prosjekt, og et av målene er at programvaren skal være tilgjengelige på elevenes språk. Det betyr at mye av programvaren i Skolelinux må oversettes fra engelsk til norsk, nynorsk og samisk, men også at mye av det vi utvikler må oversettes til engelsk – og videre til andre språk.

Har du gode språkkunnskaper og ønsker bidra med å oversette programvare til bokmål, nynorsk eller samisk?
Les mer

Melde feil i oversettinga av KDE: KLIKK HER

Teste og kvalitetsikre

kservices.png

For å kunne levere et produkt av høy kvalitet er det viktig at programvaren testes på en strukturert og ordentlig måte. Vi er avhengig av at våre brukere gir oss tilbakemeldinger på feil eller endringsønsker, både for å finne og fjerne feil, men også for å gjøre programvaren bedre.
Les mer

Dokumentasjon

documents.png

Å skrive dokumentasjon er en glimrende måte å bidra på – du hjelper tusenvis av brukere til å forstå programvaren de bruker bedre! En hver med gode språklige kunnskaper og god forståelse for et emne, bør bidra med å dokumentere!
Les mer

Design og grafikk

gimp.png

Er du flink med grafikk eller brukergrensesnitt?
Les mer

Hjelp andre

tips.png

La dine erfaringer, kunnskaper og kompetanse komme andre til gode. Hjelp til på de frivillige hjelpekanalene.
Les mer

Spre det glade budskap

kmix.png

Ønsker du at din lokale skole skal ta i bruk Skolelinux, spre informasjon om Skolelinux. Opplys folkene rundt deg på en hyggelig og informativ måte. Bidra til å avmystifisere Skolelinux/Linux, vis dem at det ikke er så skummelt som mange tror.

En viktig ressurs for å få til dette er bibliotekene. Vi har satt sammen en oversikt over hvordan biblioteker kan bidra til Skolelinux. Informer gjerne ditt lokale bibliotek om denne oversikt.
Se oversikten

Bidra med innhold

reports.png

Bidra med innhold til denne wikien, Linux-veiviseren og Spisekartet. Legg til informasjon som er viktige for deg, Linux-programmer du synes er bra, og som kanskje egner seg for bruk i skolen?
Les mer

Studentprosjekter

keyboard.png

Det er satt sammen en oversikt over studentprosjekter som Skolelinux ønsker å få utført. Her finnes studentprosjekter i mange forskjellige sjangere.
Se oversikten

Bidra (last edited 2009-10-12 09:57:55 by localhost)